Projecthulp 2019

Inleiding

D.V. april 2019 hopen we weer met een groep van enthousiaste mensen te vertrekken om 400 schoolkinderen te voorzien van schoolspullen en het bouwen van een gemeenschappelijke keuken voor de allerarmsten van de bevolking. Ook willen we stapelbedden timmeren voor de kinderen. Wij investeren in de kosten van onze vliegtickets en stellen een aantal weken van onze vakantie beschikbaar om te helpen.

Het Project

Dit project gaat uit van de interkerkelijke stichting ‘Vrienden voor Nicaragua’. Ds. Henk Minderhoud en zijn vrouw Hannie hebben zich jaren ingezet voor het project en ook 3 kerkelijke gemeentes mogen stichten. Het doel is om ons met name in te zetten voor de kinderen die onderwijs dienen te volgen. Het onderwijs in Nicaragua is gratis, echter de kinderen moeten wel in het bezit zijn van een uniform, rugzakje, schriften, pennen en kleurtjes. Maar de economische situatie is slecht in Nicaragua en veel gezinnen kunnen dit niet betalen.

Door middel van dit sociaal project zullen we 400 schoolkinderen voorzien van schoolspullen, zodat zij onderwijs kunnen volgen. De kinderen die daarvoor in aanmerking komen zijn de allerarmsten uit de krottenwijken. Ook gaan we een gemeenschappelijke keuken bouwen in de wijk Masaya. Daarnaast hopen we stapelbedden voor de kinderen te timmeren zodat ze een eigen bed hebben om in te slapen.